top of page
Nieuw project: nieuwbouw huurappartementencomplex in Ocala, Florida

18 december 2023

In centraal Florida worden in de stad Ocala ruim 225 één, twee en drie slaapkamer huurwoningen gerealiseerd. Ocala ligt aan een belangrijke noord zuid verbinding, tussen diverse grote steden in Midden- en Noord-Florida. Ocala is in de achterliggende periode uitgegroeid tot een belangrijk distributie- en opslagknooppunt in de regio.
Het appartementencomplex wordt gebouwd op basis van een vaste prijs (‘Guaranteed Maximum Price’ contract). De huurders zullen de beschikking krijgen over uitgebreide huurdersvoorzieningen. Verkoop van het complex wordt medio 2027 verwacht. De verwachte looptijd bedraagt 42 maanden en het verwachte rendement bedraagt circa 19% op jaarbasis. De propositie is voltekend, deelname is niet meer mogelijk (participaties vanaf USD 50.000).

Nieuw project: Pensacola, nieuwbouw huurappartementen in Florida

22 december 2022

De propositie betreft opnieuw de realisatie van een huurappartementencomplex in Florida. In Pensacola, een stad in het noorden van Florida aan de Pensacola Bay, zullen, op basis van een ‘Guaranteed Maximum Price’ contract met de aannemer, 330 huurwoningen met uitgebreide huurdersvoorzieningen en parkeergelegenheid worden gerealiseerd. Na oplevering en verhuurstabilisatie zal verkoop van het complex aan de orde komen. De verwachte looptijd bedraagt 36 maanden en het verwachte rendement bedraagt circa 19% op jaarbasis. De propositie is voltekend, deelname is niet meer mogelijk (participaties vanaf USD 50.000).

Nieuw project: Panama City Beach, nieuwbouw huurappartementen in Florida

22 november 2022

Na het eerder succesvol afronden van de in Florida gelegen huurappartementenprojecten eTown, Waterfront Residential, Winter Springs en SeaGlass, zal in Panama City Beach (Florida) een complex van ruim 300 huurwoningen met uitgebreide huurdersvoorzieningen en parkeergelegenheid worden gerealiseerd. Het appartementencomplex zal gebouwd worden op basis van een ‘Guaranteed Maximum Price’ contract. Na oplevering en verhuurstabilisatie zal verkoop van het complex aan de orde komen. De verwachte looptijd bedraagt 36 maanden en het verwachte rendement bedraagt 20% op jaarbasis. De propositie is voltekend, deelname is niet meer mogelijk (participaties vanaf USD 50.000).

Westfields Residential: met succes afgerond

7 april 2022

Het project Westfields Residential is eind 2021 succesvol afgerond. Het project betrof een investering in de rezoning en grondontwikkeling ten behoeve van residentieel en commercieel vastgoed in Chantilly, Virginia, Verenigde Staten. Over een looptijd van circa 26 maanden, hebben de investeerders - conform de prognose bij aanvang - een rendement van bijna 13,5% op jaarbasis behaald.

Nieuw project: Parkfields

18 mei 2021

Parkfields betreft de investeringen in de rezoning en grondontwikkeling ten behoeve van residentieel en commercieel vastgoed in Manassas en Chantilly, Virginia, Verenigde Staten. Lokale partner Buchanan Partners zal 247 respectievelijk 347 residentiele bouwkavels realiseren inclusief retail componenten. Beide projectlocaties hebben een goede zichtbaarheid en bereikbaarheid en de woningmarkt ter plekke is sterk. Het verwachte rendement op jaarbasis bedraagt 21,46% respectievelijk 18,97% over het gemiddeld uitstaand eigen vermogen. De investeringspropositie is voltekend, deelname is niet meer mogelijk (participaties vanaf USD 50.000).

eTown: succesvol verkocht

11 februari 2021

De nieuwbouw en verhuur van het appartementencomplex van 332 woningen inclusief uitgebreide huurdersvoorzieningen in Jacksonville (Florida) is zeer voorspoedig verlopen. Het complex is verkocht aan een Amerikaans investeringsfonds in multifamily projecten. De Nederlandse investeerders in eTown hebben een rendement gerealiseerd van ruim 50% per jaar over een looptijd van ruim 24 maanden. Opnieuw zijn hiermee de verwachtingen bij aanvang ver overtroffen. 

Evergreen South Development: met succes afgerond

19 november 2020

Op 4 november 2020 is de laatste commerciële kavel nabij Washington DC en Dulles International Airport verkocht aan een Amerikaanse keten van restaurants. Op de andere kavels zijn inmiddels o.a. een Sheetz tankstation met winkelformule, een IHOP restaurant en een Aldi supermarkt gerealiseerd en in bedrijf. De investeerders in Evergreen South Development realiseren een uitstekend rendement (voor belastingen) van 50% per jaar over het gemiddeld uitstaande eigen vermogen. De looptijd bedroeg 62 maanden. 

The Blake, appartementencomplex in Florida, verkocht

19 november 2020

Met de verkoop is voor de beleggers een rendement gerealiseerd van 24% per jaar over een looptijd van 43 maanden. Op 2 november 2020 is het appartementencomplex van ruim 300 woningen gelegen in Winter Springs (Florida) verkocht voor ruim USD 60 miljoen, ofwel ruim USD 220.000 per appartement. Beleggers ontvangen (voor belastingen) USD 94.000 per geïnvesteerd deelnamebedrag van USD 50.000. De verkoopprijs en het gerealiseerde rendement hebbende verwachtingen bij aanvang ruimschoots overtroffen.

Route 66: met succes afgerond

20 augustus 2020

Na verkoop van een deel van de projectgrond aan een datacenter in juli 2020, is het project Route 66 succesvol afgerond. Het project is gestart op 1 augustus 2017 en betrof de re-zoning en ontwikkeling van 191 acres grond nabij Gainesville, VS. Over een looptijd van circa 36 maanden, hebben de investeerders - conform de prognose bij aanvang - een rendement van ruim 14,4% op jaarbasis behaald.

Succesvol verkocht: Waterfront Residential

19 juni 2020

Begin mei 2020 werd overeenstemming bereikt met de koper en op 18 juni 2020 vond de overdracht plaats van het appartementencomplex van 249 huurwoningen in Saint Augustine, Florida. De investeerders realiseren een uitstekend rendement van ruim 35% per jaar over een looptijd van 28 maanden. Hiermee zijn de verwachtingen bij aanvang ver overtroffen.

Nieuw project: Westfields Residential

17 oktober 2019

Westfields Residential betreft een investering in de rezoning en grondontwikkeling ten behoeve van residentieel en commercieel vastgoed in Chantilly, Virginia, Verenigde Staten. Lokale partner Buchanan Partners zal 374 bouwkavels realiseren. Met een grote nationale huizenbouwer is reeds overeenstemming bereikt over de afname van 246 bouwrijpe kavels. De verwachte looptijd bedraagt 48 maanden en het verwachte rendement op jaarbasis 13,5% (11,1% IRR). De propositie is voltekend, deelname is niet meer mogelijk (participaties vanaf USD 50.000).

Nieuw project: eTown, nieuwbouw huurappartementen in Florida

8 januari 2019

In Jacksonville, Florida, zal een appartementencomplex van ruim 300 huurwoningen met uitgebreide huurdersvoorzieningen en parkeergelegenheid worden gerealiseerd. Het complex zal deel uitmaken van een grotere ontwikkeling waarbinnen koopwoningen, retail, commercial en kantoren worden ontwikkeld. Na oplevering en verhuurstabilisatie zal het complex verkocht worden. Een Amerikaanse investeringsfonds in multifamily projecten heeft dit complex reeds geselecteerd om na huurstabilisatie als lange termijn belegging te verwerven. De verwachte looptijd bedraagt 37 maanden en het verwachte rendement bedraagt 19,28% op jaarbasis. De propositie is voltekend, deelname is niet meer mogelijk (participaties vanaf USD 50.000).

SeaGlass, met succes afgerond

4 december 2018

Het project SeaGlass - de realisatie en verhuur van een huurappartementencomplex in Destin, Florida - is eind november 2018 voor een zeer aantrekkelijke prijs verkocht aan een lange termijn investeerder. Hiermee zijn de verwachtingen meer dan waargemaakt en realiseren de investeerders een uitstekend resultaat van ruim 45% op jaarbasis over een looptijd van circa 28 maanden.

Afgerond: Evergreen Self Storage

24 juli 2018

Het project Evergreen Self Storage is in juli 2018 succesvol afgerond. Het project is gestart op 1 oktober 2016 en betrof de realisatie van een self storage faciliteit nabij Washington D.C. De faciliteit wordt geëxploiteerd door CubeSmart, een van de grootse verhuurders in de Verenigde Staten van opslagruimte. Over een looptijd van 21 maanden, hebben de investeerders - conform de prognose bij aanvang - een rendement van 12% op jaarbasis behaald.

Nieuw project: BC Living

9 april 2018

In British Columbia, de meest westelijke provincie van Canada wordt een tweetal projecten gerealiseerd. Enerzijds 44 duplexwoningen in Chilliwack waarvan thans 14 woningen in aanbouw zijn waarvan reeds 10 zijn verkocht en anderzijds een woontoren van 222 woonunits en enkele commerciële ruimten in Kelowna aan Lake Okanagan waarvan reeds 80% van de woonunits zijn verkocht. De verwachte looptijd bedraagt 45 maanden en het verwachte rendement op jaarbasis 18,33%. De propositie is voltekend, deelname is niet meer mogelijk (participaties vanaf CAD 50.000).

Verkocht: Innovation Master Plan

9 april 2018

Lokale partner Buchanan Partners heeft de, in het voorjaar van 2017 geïntroduceerde, propositie Innovation met succes verkocht. De investeerders hebben over hun deelnamebedrag van minimaal USD 50.000 een rendement van 14,5% op jaarbasis gerealiseerd. Hiermee is de prognose van 13,5% op jaarbasis overtroffen.

Nieuw project: Waterfront Residential

9 april 2018

In Saint Augustine (Florida) wordt een Class A appartementencomplex gerealiseerd van 249 huurwoningen met uitgebreide huurdersvoorzieningen zoals een clubhuis, fitness center en zwembad. Saint Augustine is de oudste stad van de Verenigde Staten en er zijn de laatste tien jaren weinig nieuwe huurappartementen gebouwd. Na oplevering en verhuurstabilisatie zal het complex verkocht worden. De verwachte looptijd bedraagt 43 maanden en het verwachte rendement op jaarbasis 20,6%. De propositie is voltekend door investeerders uit het inmiddels verkochte project Innovation, deelname is niet meer mogelijk.

Nieuw project: Woodbridge

9 april 2018

Op een ‘infill’ locatie in Woodbridge, Prince William County, Verenigde Staten, van circa 70 hectares wordt de bestaande woningbouw bestemming aangepast naar een bestemming waarbij een hogere dichtheid aan woningen kan worden gerealiseerd inclusief retail en kantorencomponenten. De projectlocatie wordt omgeven door bestaande bebouwing en wordt derhalve aangeduid als ‘the hole in the donut’. De verwachte looptijd bedraagt 65 maanden en het verwachte rendement op jaarbasis circa 20%. De propositie is voltekend, deelname is niet meer mogelijk (participaties vanaf USD 500.000).

Nieuw project: Route 66, re-zoning en ontwikkeling in Northern Virginia

18 september 2017

Lokale partner Buchanan Partners verzorgt de rezoning en ontwikkeling van het Route 66 Master Plan nabij Gainesville, Verenigde Staten. Op 190 acres worden woningen, retail, flex gebouwen, kantoren en een hotel gerealiseerd. De verwachte looptijd bedraagt 36 maanden en het verwachte rendement op jaarbasis 14,4% (13,7% IRR). De propositie is voltekend, deelname is niet meer mogelijk (participaties vanaf USD 50.000).

Nieuw project met Buchanan Partners: Innovation Master Plan

9 mei 2017

Een investering in de rezoning en ontwikkeling van het Innovation Master Plan in Virginia, Verenigde Staten. De lokale partner is Buchanan Partners. De ontwikkeling betreft de rezoning van het Master Plan waardoor naast de reeds bestaande commerciële bestemmingen ook de realisatie van ruim 550 residential units mogelijk wordt. De verwachte looptijd bedraagt 36 maanden en het verwachte rendement op jaarbasis 13,5% (13,1% IRR). De propositie is voltekend, deelname is niet meer mogelijk (participaties vanaf USD 50.000).

Nieuw project: Winter Springs, nieuwbouw appartementencomplex nabij Orlando, Florida

28 maart 2017

Betreft de realisatie van een Class A huurappartementencomplex in Winter Springs, een voorstad van Orlando. Orlando is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Florida en Winter Springs staat bekend om haar hoge kwaliteit van leven en de nabijheid tot belangrijke werkgelegenheidskernen in Orlando MSA. Het complex van 279 één, twee en drie slaapkamer huurwoningen met 459 parkeerplaatsen en uitgebreide huurdersvoorzieningen, wordt gerealiseerd op basis van een ‘Guaranteed Maximum Price’ contract. Na oplevering en verhuurstabilisatie zal het complex verkocht worden. De verwachte looptijd bedraagt 47 maanden en het verwachte rendement op jaarbasis 16,84%. De propositie is voltekend, deelname is niet meer mogelijk (participaties vanaf USD 50.000).

Fashioncheque, een aantrekkelijk rendement

2 maart 2017

Conform de oorspronkelijke uitgangspunten heeft Atlantic Realty recent het belang dat zij, met een aantal van haar investeerders, hield in Fashioncheque, van de hand gedaan. Fashioncheque is de eerste en enige branche-brede mode cadeaukaart en inmiddels de grootste mode cadeaukaart van Nederland. Met de afronding van deze investering is een jaarlijks rendement met dubbele cijfers gerealiseerd.

Nieuw project: Evergreen Self Storage nabij Washington D.C.

6 september 2016

Lokale partner Buchanan Partners zal voor CubeSmart een self storage faciliteit realiseren nabij Washington D.C. en Dulles International Airport in Loudoun County, Virginia. CubeSmart, een exploitant en verhuurder van opslagruimte, behoort met meer dan 440 vestigingen tot de vijf grootste exploitanten in de Verenigde Staten. Het te realiseren gebouw wordt uitgevoerd in een staalconstructie van drie verdiepingen met een grootte van circa 100.000 square feet. De verwachte looptijd bedraagt 42 maanden en het verwachte rendement op jaarbasis 12,0% (11,4% IRR). De propositie is voltekend, deelname is niet meer mogelijk (participaties vanaf USD 50.000).

Nieuw project: SeaGlass, nieuwbouw van een appartementencomplex in Florida

14 juli 2016

Betreft de realisatie van een huurappartementencomplex in Destin, de Florida Panhandle. De 288 luxueuze huurwoningen inclusief uitgebreide huurdersvoorzieningen zoals een resort-style zwembad, zomerkeuken/BBQ, cybercafé en fitness center, worden gebouwd op basis van een ‘Guaranteed Maximum Price’ contract. Na oplevering en verhuurstabilisatie zal het complex verkocht worden. De verwachte looptijd bedraagt 48 maanden en het verwachte rendement op jaarbasis 18,1%. De propositie is voltekend, deelname is niet meer mogelijk (participaties vanaf USD 50.000).

Spruce Grove, met succes afgerond

9 juni 2016

De realisatie van het complex van 68 koopappartementen in Spruce Grove, een voorstad van Edmonton, Canada, is zeer voorspoedig verlopen. De partner-lening is medio mei inclusief rente geheel afgelost. Atlantic Realty kijkt terug op een succesvol Canadees project waarmee de vennoten over hun deelnamebedrag van minimaal CAD 50.000 een rendement van 14% op jaarbasis hebben gerealiseerd.

Fashioncheque, de modecadeaubon van Nederland

6 augustus 2015

Atlantic Realty houdt sedert eind 2014, tezamen met een aantal van haar investeerders, een belang in Fashioncheque, de eerste modecadeaubon in Nederland (www.fashioncheque.com). Fashioncheque is een innovatief, dynamisch en snelgroeiende giftcard organisatie. De cadeaubon kan besteed en/of aangeschaft worden bij ruim 10.000 winkels en 500 webshops. De uitrol van Fashioncheque naar o.a. Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk is in volle gang en verloopt voorspoedig. De omzet in de eerste zes maanden van 2015 lag fors hoger dan in de eerste zes maanden van 2014 en de verwachtingen ten aanzien van de tweede helft 2015 - een groot deel van de omzet wordt gerealiseerd in de feestmaand december – zijn hooggespannen.

Nieuw project: Bouw van appartementencomplex, Alberta, Canada

2 juni 2015

Investering in de bouw van een appartementencomplex in Spruce Grove, een voorstad van Edmonton in de provincie Alberta, Canada. De investering is gestructureerd als een partner-lening van CAD 1,5 miljoen met een recht van tweede hypotheek. De rente bedraagt 15% op jaarbasis vanaf 15 mei 2015 en de verwachte looptijd bedraagt 13 maanden tot en met 15 juni 2016. Het project bestaat uit 68 koopappartementen (bachelor units, studio’s en één- en tweeslaapkamerwoningen. Met de bouw is inmiddels begonnen. Het verwachte rendement bedraagt 14% op jaarbasis rekening houdend met Nederlandse beheerkosten. 

Enso, appartementencomplex in Atlanta, verkocht

25 augustus 2014

In juli 2014 is het appartementencomplex Enso verkocht, in Glenwood Park, Atlanta. De verkoopprijs bedroeg USD 53,3 miljoen, ofwel ruim USD 160.000 per appartement gebaseerd op een cap rate (rendementseis van de koper) van slechts 5,25%! De investering in Enso was een onderdeel van American South Residential. Participanten ontvangen (voor belastingen) USD 48.198 per USD 37.500 geïnvesteerd in dit projectonderdeel, een rendement van 28,5% over de looptijd van 18 maanden sinds 1 maart 2013 (19% op jaarbasis). Wij zijn heel tevreden over deze uiterst lucratieve verkoop, eerder dan gepland (ultimo 2016). Het verwacht rendement voor de participanten in American South Residential CV zal hierdoor positief worden beïnvloed.

Succesvol verkocht: Main Street Office Park

2 maart 2017

Beleggers realiseren een rendement van circa 23% in nog geen half jaar (48% op jaarbasis).

Lees meer

Atlantic Realty in Het Financieele Dagblad

2 december 2013

Beleggers testen het ‘badwater’ met investering in urbanisatie Philadelphia…

Lees meer (PDF)

De re-urbanisatie trend in de Verenigde Staten biedt aantrekkelijke investeringsmogelijkheden

11 november 2013

In steeds meer steden in de Verenigde Staten is een duidelijk demografische trend waarneembaar: Re-urbanisatie...

Lees meer (PDF)

FD: Rijke Chinezen kopen in Amerika voor miljarden vastgoed

28 oktober 2013

Vermogende Chinezen jagen op onroerend goed in de VS...

Lees artikel (PDF)

Nieuw project in South Carolina: Main Street Office Park

18 oktober 2013

Participaties vanaf USD 75.000. Verwacht rendement 19,2% op jaarbasis bij een verwachte looptijd van 26 maanden...

Lees meer

bottom of page